استناد: برپایی تمدن اسلامی در بیانات امام و رهبری
برپایی تمدن اسلامی
1. تمدن نوین اسلامی:
الف: امام خمینی:
- صحیفه امام، ج21، ص: 289 / منشور روحانیت
حکومت در نظر مجتهد واقعى فلسفه عملى تمامى فقه در تمامى زوایاى زندگى بشریت است، حکومت نشان دهنده جنبه عملى فقه در برخورد با تمامى معضلات اجتماعى و سیاسى و نظامى و فرهنگى است، فقه، تئورى واقعى و کامل اداره انسان از گهواره تا گور است.
ب: امام خامنه ای:
- حدیث ولایت، سال1373، ص: 2
ما در حال پیشرفت و سازندگى و در حال بناى یک تمدّن هستیم. من این را مىخواهم به شما بگویم: مسألهى ما این نیست که زندگى خودمان را نجات دهیم و گلیم خودمان را از آب بکشیم. مسئله این است که ملت ایران در حال پدید آوردن یک تمدّن است.
- حدیث ولایت، سال1373، ص: 106
عزیزان من! جوانان! براى این ملّت، قضیهى بناى یک نظام و تمدّن اسلامى و یک تاریخ جدید، قضیّهاى جدّى است. آن را جدّى بگیرید. ... آنچه در ایران اتّفاق افتاد، مسألهى یک حرکت عظیم در مقیاس جهانى است. ... این انقلاب، محدود به این مرزها نیست.
- حدیث ولایت، مکتوبات، سال1387، ص: 46 (پیام به کنگره عظیم حج)
من با اطمینان کامل مىگویم: این هنوز آغاز کار است، و تحقق کامل وعدهى الهى یعنى پیروزى حق بر باطل و بازسازى «امت قرآن» و «تمدن نوین اسلامى» در راه است.
2. جهت گیری تمدن غرب و تمدن اسلامی:
الف: امام خمینی:
- صحیفه امام، ج8، ص: 309
این چیزهایى که در ممالک دیگر شما خیال مىکنید در تمدن است وقتى که درست تأمل کنید تمدن نیست بلکه به توحش نزدیکتر است براى اینکه تمام سلاحهاى مدرنى که درست کردند همه براى کشتن هم جنس خودشان و قتل عام کردن بشر است و این همان توحش بزرگى است که در بین حیوانات کمترش هست تا بین انسانها. و اسلام است که همه را به سِلم دعوت مىکند و همه را مىخواهد با رفاه زندگى کنند و تمدن صحیح در اسلام است چنانچه حُرّیت صحیح در اسلام است.
ب: امام خامنه ای:
- حدیث ولایت، سال1389، ص: 211 - 212
فریب نخورید. مادیگرى، گرایش مادى، تفکر مادى، تمدن مادى، دشمن بشریت و دشمن شماست. ... بشر در سایهى تفکر اومانیستى و در جهت نظامهاى انسانگرا نه فقط به انسانیت دست نیافت، به آسایش دست نیافت، بلکه بیشترین جنگها، بیشترین کشتارها، بدترین قساوتها، زشتترین رفتارهاى انسان با انسان در این دوره به وجود آمد.
... شما امروز دارید نقطهى مقابل آنها حرکت میکنید. شما میخواهید با تفکر الهى دانش را مسخر کنید؛ شما میخواهید امکانات طبیعى و انسانى را جمع کنید براى خیر مادى و معنوى ملتها و ملت خودتان، براى خیر مادى و معنوى بشر. جهتگیرى شما جهتگیرى خدائى است؛ این موفق خواهد شد، این پیش خواهد رفت؛ این همان حرکتى است که نقطهى مقابل حرکت دو سه قرنىِ غلط منحرفانهى شروع شدهى از سوى غرب است. این حرکت، حرکت مبارکى است و ادامه خواهد داشت.
3. رفاه و آبادانی در تمدن اسلامی:
الف: امام خمینی:
- صحیفه امام، ج9، ص: 72
برنامه دولت اسلامى آن است که همه بشر به سعادت برسند؛ و همه در کنار هم به طور سلامت و رفاه زندگى کنند. ... برنامه جمهورى اسلامى این است که یک دولتى به وجود بیاید که با همه قشرها به عدالت رفتار کند؛ و امتیاز بین قشرها ندهد، مگر به امتیازات انسانى که خود آنها دارند.
ب: امام خامنه ای:
- حدیث ولایت، سال1385، ص: 211
آن کشور و جامعهاى که مورد نظر اسلام است، باید هم از لحاظ مادى و هم از لحاظ معنوى، پیشرو باشد. ... در چنین جامعهاى، معنویت و اخلاق هم باید به قدرِ حرکت پیشروندهى مادى پیشرفت کند. ... اینجاست که آن خصوصیت استثنایى جامعه و تمدن اسلامى، خود را نشان مىدهد؛ ترکیب و آمیختگى دنیا و آخرت باهم.
….. تمدن و فکر اسلامى، پیشرفت مادى را مىخواهد؛ اما براى امنیت مردم، آسایش مردم، رفاه مردم و همزیستىِ مهربانانهى مردم با یکدیگر؛ این خصوصیات نظام اسلامى است. ما اینها را با صداى بلند از اولِ انقلاب در سطح عالم مطرح کردیم و دلهاى فراوانى از مسلمان و غیر مسلمان هم به اینها جلب شده است. ... ما مىخواهیم در کشورمان این تفکرات والا را پیاده کنیم. برادران و خواهران عزیز! این، کار و تلاش لازم دارد؛ این، مردان مؤمن و فداکار و شجاع لازم دارد.
4: جامعه سازی، حیات طیبه، سبک زندگی اسلامی:
امام خامنه ای:
- حدیث ولایت، سال1383، ص: 2
نظام اسلامى به وعدهى قرآن کریم، مردم را به سمت «حیات طیبه» حرکت مىدهد. ... حیات طیبه یعنى زندگى گوارا. یک ملت آن وقتى زندگى گوارا دارد که احساس کند و ببیند که دنیا و آخرت او برطبق مصلحت او به پیش مىرود و به سمت هدفهاى او حرکت مىکند؛ این زندگىِ گواراست؛ .... زندگىِ گوارا وقتى است که رفاه مادى با عدالت، معنویت و اخلاق همراه شود. ... حیات طیبه و زندگى گوارا فقط آخرت هم نیست. اسلام نمىگوید من مىخواهم زندگى اخروىِ بعد از مرگ مردم را آباد کنم، دنیاى آنها هر جور شد، شد؛ این منطق اسلام نیست. منطق اسلام این است که زندگى جامعهى اسلامى باید از مواهب الهى سرشار شود و بشر با بهرهمندىهاى مادى در زندگى خود، راه معنویت را گم نکند و درست حرکت کند.
- حدیث ولایت، سال1374، ص: 99
مطلبى که شما برادران و خواهران عزیز باید به آن توجّه کنید، این است که انقلاب اسلامى به وجود آمد تا به ملت ایران، «حیات طیّبه» بدهد. حیات طیّبه، یعنى آن چیزى که قرآن مىفرماید: «فلنحیینّه حیاة طیّبه» این ثمره و هدف نهایى این انقلاب است. حیات طیّبه، یعنى یک ملت، هم از لحاظ مادّى و زندگى روزمرّه و رفاه و امنیت و دانش و سواد و عزّت سیاسى و استقلال اقتصادى و رونق مالى و اقتصادى برخوردار باشد و هم از جهت معنوى، انسانهاى مؤمن و خداشناس و پرهیزکار و برخوردار از اخلاق والاى الهى در آن زندگى کنند. این حیات طیّبه است.