حرکت

أللهم أخرجنی من ظلمات الوهم و أکرمنی بنور الفهم

حرکت

أللهم أخرجنی من ظلمات الوهم و أکرمنی بنور الفهم

حرکت

مقام معظم رهبری:
باید همه‏ آحاد ملت، کوچک و بزرگ، مسئولان در سطوح مختلف و هرکس که کارى در دستش است، این نکته را حدیث نفس خود کند و پیمان ببندد که راه امام را ادامه دهد و به سمت هدفهاى او «حـرکـت» کند.

آخرین نظرات

۴ مطلب در آبان ۱۳۹۱ ثبت شده است

۲۰آبان

 

یکی از محوری ترین دغدغه ها در فلسفه های مضاف، نسبت آن با فلسفه مطلق است.

برخی بر این باورند که فلسفه های مضاف در واقع منشعب از فلسفه مطلق اند، اما عده ای دیگر معتقدند که هیچ پیوندی بین این دو علم وجود ندارد. طبیعتا هر یک از این دو نگاه، می تواند تأثیر مهمی در شکل و محتوای این فلسفه ها داشته باشد.

در ادامه به بررسی این نکته می پردازم.

 

۰ نظر ۲۴۸۳ بازدیدکننده موافقین ۰ مخالفین ۰
محمد علی
۱۰آبان

 

با تعیین دقیق جایگاه یک علم در میان علوم، می توان دانشهای پسینی و پیشینی آن علم را معین کرد، و به این طریق نقش و تأثیرهایی که علوم بر یکدیگر می گذارند را ملاحظه کرد.

در واقع ترسیم دقیق طبقه بندی علوم می تواند راهنمای بزرگی برای تعیین جایگاه یک علم باشد. زیرا با روشن کردن سمت و سوها و حد و مرزهای علوم، تفاوت ها و تمایزهای دانش ها را آشکارتر می کند.

طبقه بندی علوم، همان جغرافیای دانش است، که با چیدن دقیق علوم بر روی آن، می توان شأن دانش ها و تأثیر و تأثراتی که علوم بر یکدیگر می گذارند، را به خوبی ملاحظه کرد.

 

۰ نظر ۹۱۲ بازدیدکننده موافقین ۰ مخالفین ۰
محمد علی
۰۸آبان

 

تا کنون چیزی حدود 100 نوع فلسفه مضاف شناسایی شده است. (اگر به این حجم انبوه، فلسفه های مضاف اسلامی را هم اضافه کنیم، دیگر شمارش آن از دست ما بیرون خواهد رفت.)

به عنوان مثال می توان: فلسفه علم، فلسفه نفس، فلسفه جامعه، فلسفه سیاست، فلسفه آفرینش، فلسفه قرآن، فلسفه عرفان، فلسفه تفسیر، فلسفه تعلیم و تربیت، فلسفه منطق، فلسفه تاریخ، فلسفه اقتصاد، فلسفه تمدن، فلسفه فیزیک، فلسفه رسانه، فلسفه تکنولوژی و ... را نام برد.

با کمی دقت در ویژگی هر یک از این فلسفه ها، می توان این علوم را به انواع متعددی تقسیم کرد. و از آنجا که این تقسیمات می تواند نقش مهمی در شناسایی حقیقت و چگونگی این فلسفه ها داشته باشد، به برخی از اقسام آن اشاره می کنم.

 

۱ نظر ۲۸۴۰ بازدیدکننده موافقین ۰ مخالفین ۰
محمد علی
۰۲آبان

 

اثرات و تأثیرات فلسفه های مضاف در علوم بسیار واضح است. شأن و جایگاه فلسفه مضاف به گونه ای است که می تواند با بحث از پیشینه و چگونگی فرایند تولید یک علم، تأثیر زیادی در ساختار، محتوا و روش تولید آن علم بگذارد.

به همین خاطر، اکثر نو اندیشان حوزه های فکری سعی می کنند، حداقل به صورت جسته و گریخته، وارد اینگونه مباحث شوند، و دامنی تر کنند.

 

۰ نظر ۸۹۰ بازدیدکننده موافقین ۰ مخالفین ۰
محمد علی